Membaca Tangan Melalui Matematik Mudah

matematik

Sekiranya anda tidak pasti dengan tepat apa yang dimiliki oleh lawan anda, tetapi secara logiknya membataskannya kepada segelintir, matematik dapat membantu anda membuat kesimpulan lebih jauh dari apa yang mereka miliki, atau sekurang-kurangnya apa yang anda perlukan untuk menjadikannya layak meneruskan tangan. Kemahiran ini sangat berguna dalam menarik poker, di mana anda harus mempelajari apa yang mungkin mereka miliki berdasarkan syarat pembukaan, panggilan, dan peningkatan mereka.

Sekiranya anda fikir lawan akan naik dengan tiga atau lebih baik sebelum seri misalnya, anda boleh menggunakan  download mega888 for ios matematik untuk mengetahui berapa banyak tangan yang mungkin dia miliki, dan kemudian memutuskan tangan mana yang dapat mengalahkan kebanyakan dari mereka. Memanggil dengan tiga 3 dalam situasi ini tidak cukup baik, kerana dia mungkin hanya memiliki tiga 2 tetapi ada kemungkinan lebih besar dia mendapat sesuatu yang lebih baik daripada itu. Ia berfungsi untuk dihubungi dengan tiga orang Ratu atau lebih baik, kerana itu mengalahkan lebih banyak tangannya daripada yang hilang.

Walau bagaimanapun, setiap tangan mungkin tidak sama kerana tangan yang anda miliki, atau dalam kes Hold Em poker, flop mungkin memegang petunjuk mengenai apa yang mungkin dimiliki oleh lawan anda. Anda boleh menggunakan proses berdasarkan Teorema Bayes untuk menentukan seberapa besar kemungkinan lawan anda memegang setiap tangan yang mungkin anda percayai. Kemudian anda dapat membandingkan tangan anda dengan kemungkinan ini dan memutuskan apakah kaedah yang betul. Mari lihat contohnya.

Anda bermain Hold ‘Em dan saingan membuat pre-flop kenaikan besar. Dia adalah jenis pemain yang pra-flop pasif dan anda menentukan bahawa dia hanya menjaringkan gol dengan Aces poket, Kings pocket atau Ace dan King. Ada tiga tangan yang mungkin dia pegang, tetapi semuanya tidak mungkin sama. Kemungkinan untuk mendapatkan sepasang ace dalam 2 kad, atau sepasang apa pun dalam hal ini adalah.45 peratus. Maksudnya, ada peluang 45 persen untuk mendapatkan kad saku, dan peluang 45 persen untuk menjadi raja saku. Itu menambah gabungan.9 peratus. Tetapi kemungkinan untuk ditangani ace dan raja adalah 1.2 peratus. Peluang tambahan adalah kerana untuk mendapatkan pasangan hanya ada 3 kad dan bukannya 4 di geladak setelah menerima kad lubang pertama. Sekiranya anda membandingkan 1.2 peratus hingga.9 peratus, kemungkinan 4: 3 bahawa dia tidak memegang sepasang, melainkan AK.

Sebagai contoh, mari kita anggap post flop dan lawan anda akan naik hanya dengan sepasang raja atau tiga mata, dan anda mempunyai sepasang Ratu. Kemungkinannya adalah sekitar 11 persen sebelum dia menyatakan bahwa dia memiliki raja lain di lubang, membuat pasangan, dan hanya sekitar 5 persen dia memiliki tiga flush. Ini mempertimbangkan permaisuri anda dalam persamaan. Ketika dia bangkit, menghilangkan tangannya yang mungkin hanya untuk tiga raja atau tiga flush, kemungkinan 11: 5 dia mempunyai dua raja di lubang itu, dan ratu kamu tidak bagus. Namun, jika seorang Raja lain tampil di kad komuniti, ia secara drastik mengurangkan peluangnya untuk melakukan perjalanan Raja dan meningkatkan kemungkinan dia memiliki tiga kali ganda, dan Ratu kamu masih bagus.

Walaupun beberapa matematik ini kelihatan rumit, konsepnya sangat mudah. Walaupun matematik adalah kelemahan untuk anda, anda harus memahami bahawa semakin banyak Raja yang ditunjukkan, semakin rendah kemungkinan ada Raja di lubang lawan anda. Kemungkinan menunjukkan perubahan dalam situasi ini, dan anda mungkin harus bermain Queens anda kecuali kad ketiga dalam komuniti melengkapkannya.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *